vuonna 2009

Ryhmänäyttely Helsingissä 12.9.2009

SUMU ry. osallistui ryhmien 2 ja 9 näyttelyn järjestämiseen Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa Helsingissä. Yhdistyksen vastuualueena oli palkintojen jako, rokotustodistusten tarkastus sekä lipun- ja luettelonmyynti.

Unkarinpaimenkoirien erikoisnäyttely Tammelassa 11.8.2009

Erikoisnäyttelyssä esitettiin 27 aikuista mudia (ja yksi pentu), joista rotunsa parhaaksi valittiin narttu Mustapippurin Neitiaika "Merry" ja vastakkaisen sukupuolen parhaaksi uros Takkutukan Temppujentemppu "Jakke". Kaikki tulokset Unkarinpaimenkoirat ry:n sivuilla (word-muodossa). Kuvia

Muditreffit Janakkalassa 19.7.2009

19.7.2009 Muditreffit Janakkalassa tottelevaisuuskoulutuksen ja esine-etsinnän merkeissä. Kouluttajina toimivat Riikka Heiniemi (toko) ja Terhi Multamäki (esine-etsintä). Tapahtumaan osallistui yhdeksän mudia.

TOKO:n joukkue-SM Kangasalla 11.7.2009

TOKO:n joukkue-SM-kisassa Kangasalla yhdistystä edusti joukkue, jossa kisasivat alokasluokassa Muru (Mustapippurin Päivänsäde, om. & ohj. Terhi Multamäki), avoimessa luokassa Paavo (Kecskefogó Büszke, om. & ohj. Sari Siitonen) ja voittajaluokassa Nasta (Mustapippurin Mansikkamissi, om. & ohj. Sanna Laine-Evans). Murun tulos oli ALO1 164 p., Paavon AVO2 144 p. ja Nastan VOI0 155,5 p. Joukkueen sijoitus oli 56./72.

SUMU:n luonnetesti Helsingissä 27.-28.6.2009

Yhdistys järjesti kaksipäiväisen luonnetestin Helsingin Oulunkylässä. Testiin osallistui yhteensä 20 koiraa, joista kuusi mudeja. Tuomareina toimivat Auli Kiminki ja Pirjo Ojala-Laine. Mudien tulokset:

mu Kecskefogó Babér "Otus"
-1 +1 +1 +2 +1 +2 +1 +2a, laukauskokematon, +110 p.

mu Saunatytön Cladina sp "Humppa"
+1 +2 +3 +2 +1 +3 +1 +3, laukausvarma, +173 p.

mu Vimmatun Särmäsälli "Pantse"
-1 +3 +3 +2 +1 +3 +1 +3, laukauskokematon, +144 p.

mn Kecskefogó Bizsu "Rimma"
-1 +3 +3 +2 +1 +2 +1 +2b, laukausvarma, +114 p.

mn Mustapippurin Päivänsäde "Muru" (kuvassa)
+1 +3 +3 +2 +1 +3 +1 +3, laukausvarma, +174 p.

mn Takkutukan Superlatiivi "Manta"
-1 +1 +1 +2 +1 +2 -2 +2a, laukausvarma, +86 p.

Aptus show Helsingissä 24.5.2009

SUMU ry osallistui Aptus-show'n järjestämiseen Helsingissä. Yhdistyksen vastuualueena oli rokotustodistusten tarkastus.

RotuRace Hyvinkäällä 16.5.2009

Yhdistyksen joukkue osallistui Hyvinkään vinttikoiraradalla järjestettyyn RotuRace-tapahtumaan. Joukkue "Pustankiitäjät", johon kuuluivat Humppa (Saunatytön Cladina sp), Muru (Mustapippurin Päivänsäde), Noki (Mustapippurin Nokipoika) ja Urkki (Gondüzõ-Alkonyat Ugass Drágám, kuvassa) sijoittui neljänneksi midi-luokassa, johon osallistui 34 joukkuetta. Yksilöajoissa Urkki oli ylivoimaisesti nopein kaikista midi-luokan koirista, joita oli kisassa 136 kpl.

Palveluskoiratapahtuma Helsingissä 9.5.2009

SUMU ry osallistui Palveluskoiratapahtuman näyttelyn järjestämiseen Tuomarinkylän vinttikoiraradalla Helsingissä. Yhdistyksen vastuualueena oli rokotustodistusten tarkastus.

Kevätkokous Helsingissä 28.4.2009

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin Helsingissä. Kokouksen yhteydessä palkittiin vuoden 2008 eri lajien parhaat koirat.

Koiranpäivä-tapahtumassa Helsingissä 24.4.2009

SUMU ry järjesti agilitynäytöksen valtakunnallisessa Koiranpäivä-tapahtumassa Helsingin Tuomarinkartanossa. Yhdistyksellä oli tapahtumassa myös esittelypiste.

Paimennusluento Helsingissä 17.1.2009

Yhdistys järjesti Helsingissä paimennusluennon, johon osallistui 11 henkilöä. Luennoitsijana toimi Kaisa Hilska.

Sinisenkoiran syndrooma-tutkimus

Bernin yliopistossa on meneillään professori Tosso Leebin johtama tutkimus, jonka tarkoitus on selvittää miksi eri roduissa joillain sinisillä koirilla tavataan karvatupen kehityshäiriötä. Sairautta kutsutaan sinisenkoiran syndroomaksi (blue dog syndrome) tai color dilution alopeciaksi (CDA).

Myös mudit ovat mukana tutkimuksessa. Tutkimukseen voivat osallistua tuhkanharmaat (siniset) normaaliturkkiset, yli 2-vuotiaat mudit sekä nuoremmat koirat, joilla on jo sinisille koirille tyypillisiä karvamuutoksia, esimerkiksi karvattomat korvanlehdet. Tutkimukseen voi osallistua lähettämällä koiran verinäytteen tutkimusryhmälle.

Tutkimusryhmän englanninkieliset kotisivut löytyvät osoitteesta
e2694/index_eng.html

Suomessa on vuoden 2009 huhtikuuhun mennessä rekisteröity 17 tuhkanharmaata mudia. Tutkimuksen ja rodun terveemmän tulevaisuuden kannalta olisi hienoa, jos nämä kaikki koirat osallistuisivat tutkimukseen.

Suomen Mudiyhdistys - SUMU ry on päättänyt tukea sinisen koiran syndrooman tutkimusta mudeilla siten, että yhdistys maksaa jäsenilleen puolet tai maksimissaan 20 euroa takaisin verinäytteen oton kustannuksista eläinlääkärin kuittia vastaan.

Kun käytte otattamassa verinäytteen eläinlääkärillä, niin lähettäkää eläinlääkärin kuitti ja tilinumeronne rahastonhoitaja Kirsi Kemppaiselle Marinkuja 3 A 5, 49510 Husula. Kuittia vastaan saatte max 20 euroa takaisin.

Uutisarkisto

Uutisarkistot: 2008, 2007, 2006.

Copyright © 2006-2009 Suomen Mudiyhdistys ry.